Hispaania põhjaosas sai autopommi plahvatuses viga üle 40 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustatud hoone Burgoses.
Purustatud hoone Burgoses. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania põhjaosas Burgose linnas plahvatas kolmapäeva varahommikul tsiviilkaardiväe kasarmu juures autopomm, vigastades kergelt 46 inimest, teatas päästeteenistuse esindaja.


Osa kasarmuhoone fassaadist varises tänavale, kui lõhkeseadeldis kella 4.30 (Eesti aja järgi 5.30) paiku õhiti.

Hispaania poolsõjaväelise politsei, tsiviilkaardiväe, esindaja ütles, et rünnaku korraldasid ilmselt baski separatistid.

Enamus kannatanutest sai klaasikildudest viga, keegi ei ole raskes seisundis. Päästeteenistuse esindaja sõnul toimetati 38 inimest haiglasse.

«Kõik aknad purunesid. Kõik on purustatud, see on ime, et keegi tõsisemalt viga ei saanud,» ütles päästeteenistuse esindaja ja lisas, et kõik inimesed on kasarmust evakueeritud.

Baski separatistide terroriorganisatsioon ETA vastutab rohkem kui 800 inimese tapmise eest 40 aastat väldanud kampaanias iseseisva Baski riigi loomiseks Hispaania põhjaosas ja Prantsusmaa lõunaosas.

Viimane surmaga lõppenud kallaletung leidis aset 19. juunil, kui Bilbao linnas hukkus autopommiplahvatuses politseiinspektor.

Hispaania peaminister José Luis Rodriguez Zapatero sotsialistlik valitsus katkestas rahukõnelused ETA-ga pärast seda, kui separatistid tapsid 2006. aasta detsembris Madridi lennujaama territooriumil autopommiga kaks inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles