Jakarta terroristid lootsid rünnata Manchester Unitedi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängijad mälestamas mängu eel Jakarta rünnakutes hukkunuid.
Manchester Unitedi mängijad mälestamas mängu eel Jakarta rünnakutes hukkunuid. Foto: Reuters / Scanpix

Kahe nädala eest Indoneesia pealinna Jakarta luksushotellides toimunud suitsiidirünnakute sihtmärgiks oli väidetavalt Inglismaa jalgpallimeister Manchester United.


Malaisiast pärit ekstremist Noordin Mohammed Top, keda võimud kahtlustavad ka 2002. aasta Bali pommiplahvatuste korraldamises, riputas internetti üles sõnumi, mille kohaselt oli Ritz-Carltoni hotelli pommirünnaku sihtmärgiks 18-kordne Inglise jalgpallimeister, kirjutas The Times.

Indoneesia võimude hinnangul on Jakarta kesklinna ärirajoonis asuvates Marriotti ja Ritz-Carltoni hotellides toimunud rünnakute taga just Noordin, kes on islamivõrgustiku Jemaah Islamiyah' ühe rühmituse juht. Noordin on ka ise võtnud vastutuse seitse inimelu nõudnud rünnakute eest.

Indoneesia tagaotsituma terroristi kinnitusel valis ta rünnaku sihtmärgiks Ritzi hotelli, kuna seal pidid peatuma Manchester Unitedi «ristisõdijad», kes plaanisid linnas pidada näidiskohtumise Indoneesia all-star meeskonnaga.

Teate kohaselt oli pommirünnak hoiatus indoneeslastele Manchester Unitedi jalgpalliklubi saabumise kohta hotelli. «Need mängijad on kristlased, seega ei peaks moslemid neid Allahi vaenlasi austama ja respekteerima,» seisis araabia- ja indoneesiakeelses sõnumis, milles kritiseeritakse USAd ning viimase liitlasi.

Indoneesia meeskond peatus teises rünnaku alla sattunud Marriottis, kuid ei saanud plahvatuses viga, sest meeskond viibis parajasti treeningul. Manchester United, mis pidi Jakartasse saabuma päev pärast plahvatusi, jättis aga Indoneesiasse sõitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles