Vene ohvitserid hakkavad omale ise uut vormi ostma

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid võidupühaparaadil Moskvas Punasel väljakul.
Vene sõdurid võidupühaparaadil Moskvas Punasel väljakul. Foto: Reuters / Scanpix

Vene ohvitserid hakkavad alates 2012. aastast omale ise sõjaväevormi ostma, teatas relvajõudude tagalaülem ja kaitseministri asetäitja kindralpolkovnik Dmitri Bulgakov.


Aseministri sõnul tahavad relvajõud loobuda vanast korrast, mille järgi sai sõjaväelane uue vormi aasta keskmise kulumise põhjal ja seda vaatamata asjaoludele, kas tal oli uusi riideid vaja või mitte, vahendas

RIA Novosti.

Plaanitakse nii, et ohvitserid saavad omale kõrgkooli lõpetamisel või järjekordse sõjaväelise auastme saamisel täielikult uue rõivakomplekti.

Tulevikus hakatakse sõjaväelasele maksma hüvitist ja seejärel otsusab ta ise, mida tal täpselt vaja läheb.

Kindralpolkovniku sõnul hakkab sõjaväelane aastas saama lisaraha 20 000 kuni 25 000 rubla (kuni 8750 krooni).

Samas rääkis aseminister, et Vene relvajõud plaanivad kolme aasta jooksul minna täielikult üle uuele sõjaväevormile. Presidendi administratsioonis ootab allkirjastamist ukaasi projekt uue vormi kasutusele võtmisest.

Kindralpolkovnik meenutas, et uue vormi said omale Punasel väljakul võidupüha paraadist osavõtnud sõjaväelased ja kõrgemate sõjakoolide lõpetajad.

Vene armee uus vorm valmib parimatest tekstiilimaterjalidest, omades kõrgeid hügieenilisi omadusi, peab hästi vastu pesule ja kulumisele. Kvaliteetsest materjalist vormi kandev sõdur jätab korrektse mulje ja see on oluline ühiskondliku arvamuse kujundamisel «paguneid kandvast inimesest,» rääkis Bulgakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles