Plahvatus Hispaanias nõudis kahe tsiviilkaardiväelase elu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Burgose tsiviilkaardiväe kasarmu juures aset leidnud plahvatus rebis hoonelt fassaadi.
Eile Burgose tsiviilkaardiväe kasarmu juures aset leidnud plahvatus rebis hoonelt fassaadi. Foto: Reuters / Scanpix

Plahvatus Baleaari saarestiku suurimal saarel Mallorcal nõudis kahe tsiviilkaardiväelase elu ning vigastas veel kümneid.


BBC Newsi teatel toimus plahvatus Mallorca suurimas linnas Palma lähistel asuva kasarmuhoone ees. Seni pole võimud teatanud, mis plahvatuse põhjustas.

Hispaania päevalehe El País võrguväljaanne nimetas tänast plahvatust terrorirünnakuks ja hukkunuid esimesteks terrorismiohvriteks Baleaari arhipelaagis. Väidetavalt oli tegemist autopommiga, mis oli paigutatud tsiviilkaardiväelaste patrullauto alla. Plahvatuses hukkusidki kaks autos viibinud isikut.

Plahvatus toimus kohas, mis asub 500 meetri kaugusel turistide hulgas armastatud rannast ja paari kilomeetri kaugusel kuningaperekonna suveresidentsist. 

Eile kärgatas lõhkeseadeldis Hispaania põhjaosas Burgose linna tsiviilkaardiväe kasarmu juures, vigastades kergelt 64 inimest. Võimud süüdistasid pommiplahvatuse korraldamises Baski separatistide terroriorganisatsiooni ETA, mis vastutab rohkem kui 800 inimese tapmise eest 40 aastat väldanud vägivaldses iseseisvuskampaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles