Suitsetajad tapsid Türgis restoranipidaja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamist keelav silt Istanbuli kaubanduskeskuses.
Suitsetamist keelav silt Istanbuli kaubanduskeskuses. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi kaguosas Saruhanli linnas nõudis sellel maal hiljuti kehtima hakanud tubakaseadus esimese ohvri: kliendid lasksid maha restoranipidaja, kes keelas neil siseruumides suitsetada, teatab uudisteagentuur

Reuters

.

Hukkunuks oli 46-aastane restoranipidaja Hidir Karayigit, kelle söögikohas võib ka alkoholi pruukida. Üks klientidest, kellelt ta suitsud ära võttis, tulistas restoraniomanikku neli korda. Viga sai ka Karayigiti äripartner Hamza Havutcu.

Siseruumides, sealhulgas baarides ja restoranides, suitsetamise keelas Türgi valitsus 19. juulist. Seda hoolimata asjaolust, et umbes pooled 15-49-aastastest türklastest suitsetavad.

«Ma olen väga kurb, et esimene suitsetamiskeeluga seotud mõrv toimus meie linnas,» ütles Saruhanli linnapea Veli Yalcin. «Suitsetamist kas poleks tohtinud keelata või siis oleks see tulnud keelustada koos alkoholiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles