Türkmeenid võivad taas tsirkust teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akrobaat
Akrobaat Foto: AFP / Scanpix

Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov käskis asutada riikliku tsirkuse, mis hakkab kuuluma kultuuri, televisiooni ja raadio ministeeriumi võimkonda.

Sellekohane presidendiseadlus ilmus täna üleriigilistes ajalehtedes. Dokumendis on öeldud, et selline otsus tehti rahvusliku tsirkusekunsti arendamise ja selle saavutuste maailmas propageerimise eesmärgil.

Riigitsirkus saab enda käsutusse vana tsirkusehoone koos kogu materiaalehnilise varustusega. Teise seadlusega käskis president riigiettevõttel Turkmen Atlarõ (e.k Turkmeeni Ratsud – toim) andma kultuuri, televisiooni ja raadio ministeeriumi tellimusel riigitsirkuses etendusi.

Selle aasta algul andis Berdõmuhhamedov kultuuriministeeriumile loa sõlmida Türgi firmaga Efor leping tsirkusehoone renoveerimiseks.

Eelmise president Saparmurat Nijazovi ajal oli tsirkus, nagu ja ooper ja ballett, keelatud. Nijazov oli arvamusel, et need kunstiliigid on turkmeeni rahvale läbinisti võõrad ega vasta turkmeenide mentaliteedile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles