Colombia kohus mõistis 15 omakohut kasutanud sõdurit süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia lipp.
Colombia lipp. Foto: AFP / Scanpix

Colombia kohus mõistis süüdi ja määras neli kuni 30 aastat vangistust 15 sõdurile, kes olid omakohtu korras mõrvanud kaks tavakodanikku, kuid püüdnud lavastada nende surma tulevahetuses tapetud sisside pähe.


Vanglakaristus mõisteti ohvitserile, tema kolmele alluvale ja kuuele erineva auastmega sõdurile, kes korraldasid või olid seotud kahe nooruki tapmisega Medellinis 2006. aasta mais, seisis prokuratuuri laupäeval esitatud avalduses.

Veel viis sõdurit olid süüdi juhtumiga seotud üksikasjade varjamises, mille eest saatis kohus nad trellide taha neljaks aastaks.

Kaks noort restoranitöölist läksid kaduma teel koju 25. mail 2006. aastal, nende surnukehad «avastati» järgmisel päeval kui mässulised, kes olid langenud jalaväeüksuse kuulide läbi tulevahetuses.

Tegemist oli ühe skandaalseima looga seeriast, mida Colombia ajakirjandus nimetas «vale-positiivseteks». Nimelt süüdistati võime omakohtu korras tapmiste elluviimises, et näidata edukamana oma jõupingutusi võitluses tegelike mässuliste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles