Kambodža võimudele ei meeldi Miss Maamiini võistlus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamiiniplahvatuses jala kaotanu.
Maamiiniplahvatuses jala kaotanu. Foto: AP / Scanpix

Kambodža tahab, et võistlus Miss Kambodža Maamiin, millel osalejate peaauhinnaks on kunstjalg, jäetaks ära, teatasid ürituse korraldajad uudisteagentuurile AFP.

Võistlusele on registreerunud 20 osalejat mitmelt poolt üle Kambodža. Ürituse juhatab sisse reedel Pnom Penhis avatav fotonäitus, millele järgneva internetihääletuse käigus saab rahvas valida võitja.

Riigi sotsiaalministeerium aga saatis ürituse korraldajatele kirja, milles soovib iluduskonkursi ärajätmist. «Ministeerium palub seda võistlust korraldavatel inimestel oma tegevus lõpetada, kaitsmaks puuetega inimeste au ja väärikust,» ütleb kiri.

Missivõistluse norralasest direktor Morten Traavik leidis, et selline üritus aitab tõsta inimeste teadlikkust maamiiniohvritest. «Ma olen palunud kohtumist Kambodža ametnikega, et see vääritimõistmine ära klaarida ning loodan, et kui nad tutvuvad meie projekti täpsemate asjaoludega, siis nad tervitavad seda,» rääkis ta.

Esimest korda valiti Miss Maamiin mullu Angolas. Toona saatsid üritust inimõiguslaste protestid, nende hinnangul oli see ekspluateeriv ja rassistlik.

Kambodža on koos Afganistani ja Angolaga üks maailma kõige mineeritumaid riike. Igal aastal saab surma ja sandistub maamiiniplahvatustes sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles