Berliini lennujaamas elanud soomlanna jõudis tagasi koju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini Tegeli lennujaam
Berliini Tegeli lennujaam Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal Berliini Tegeli lennujaamas elanud soomlanna lendas tagasi kodumaale Soome.

Soome välisministeerium kinnitas, et psüühiliste probleemide käes vaevelnud naine jõudis tagasi möödunud nädala lõpul, Helsingin Sanomat.

Naise tõi Soome tagasi ta advokaat.

«Tema tagasipöördumisega ei ole midagi dramaatilist seotud,» selgitas Soome välisministeeriumi esindaja Ann-Sofie Högström.

Högströmi kinnitusel anti naine ta perearstile üle ning hilisemad sündmused kajastamisele ei kuulu, kuna need kuuluvad tema eraellu.

«Võin öelda, et segaduses olnud isik on nüüd turvalises kohas. Ei pea olema psühholoog, mõistmaks, et kaheksa kuud elamist lennujaamas hakkab lõpuks ära tüütama,» nentis välisministeeriumi ametnik.

Berliini kohtu otsuse kohaselt tuli naine Soome tagasi toimetada tema tervisliku seisukorra tõttu.

Soomlanna juhtum tekitas meediakära kogu Saksamaal.

Psühhiaatrilist ravi saanud 40. eluaastates soomlanna lendas Helsingist Berliini möödunud aasta detsembris ja jäi Tegeli lennujaama elama.

Saksa võimud saatsid soomlanna psühhiaatrilisse kontrolli ja sealt edasi kodututute varjupaika. Naine ei jäänud sinna kauaks ja  hakkas pendeldama Tegeli ja Schönefeldi lennujaamade vahet.

Soome välisministeerium palus selle aasta märtsis Saksa ametivõime teha kõik, et haige naine saaks ravi ja jõuaks Soome tagasi.

Soomlanna kodumaale saatmise eest seisis ka Berliinis elav Soome kirikuõpetaja Kai Henttonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles