Raamat: Obama saab 30 tapmisähvardust päevas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AP / Scanpix

USAs avaldatud raamatus «President`s Secret Service» (Presidendi salateenistus) seisab, et president Barack Obama saab päevas 30 tapmisähvardust.

Raamatu autori Ronald Kessleri sõnul on presidendile suunatud ähvarduste arv aina kasvanud, eriti pärast seda, kui Obama võttis George Bushilt valitsemise üle, kirjutab Helsingin Sanomat.

Bush sai oma valitsusajal umbes 3000 tapmisähvardust aastas. Obama ajal on aga ähvarduste arv kasvanud ligi 400 protsendi võrra.

Eile müügile jõudnud raamat tekitas USAs väikese skandaali.

Raamatu autor väidab, et praeguse presidendi elu on üha suuremas ohus, kuna teda kaitsma pidava salateenistuse isikkoosseisu, eelarvet ja muid ressursse on majanduslanguse tõttu vähendatud.

Kessler süüdistab presidendi kaitsjad otseselt puudulikus turvamises. Näiteks enam ei pea presidendi lähikonda pääsevad inimesed läbima turvaväravat, mis teeb metalli, sealhulgas ka relvad kindlaks.

Kessler intervjueeris oma teose jaoks salateenistuse agente, kuid skandaalimaiguliste juhtumite paljastajad jäid anonüümseks.

USA luure eitas kõike, mis selles raamatus seisab.

Kessleri sõnul tahtis ta oma teosega anda detailse pildi maailma ühe kuulsaima avaliku elu tegelase ja tema perekonna kaitsmise kohta.

Raamatus seisab veel, et Barack Obama kasutuses ja käsutuses on parimad tervisespetsialistid. Presidenti saadavad tema välisreisidel kahest arstist ja ühest õest koosnev meeskond.

Presidendi lennukis Air Force One asuvaid ruume saab kiiresti muuta operatsioonisaaliks.

«Kuigi Obama suhtub tervisesse täie tõsidusega, ei ole ta ühest pahest, suitsetamisest loobuda suutnud. Vastupidiselt avalikkusele öeldust,  suitsetab president jätkuvalt,» seisab raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles