Ametnik: USA rünnakus sai surma Pakistani sissijuhi naine

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dera Ismail Khani elanikud uurivad maja, mis kuulus Baitullah Mehsudi toetajatele.
Dera Ismail Khani elanikud uurivad maja, mis kuulus Baitullah Mehsudi toetajatele. Foto: AP / Scanpix

Pakistani Lõuna-Waziristani piirkonnas USA droonirünnakus hukkunud kolme inimese hulgas on Pakistani Talibani juhi Baitullah Mehsudi naine, ütles täna ohvri sugulane.


«Ma kinnitan, et rünnakus surma saanud naisterahvas oli Baitullah Mehsudi naine,» ütles sugulane telefonitsi Reutersile.

Julgeolekuametnike sõnul sai droonirünnakus Mehsudi äia majale surma ka kaks mässulist.

Rünnak toimus kella ühe paiku öösel Makeeni külas, talibite liidri Mehsudi praegune asukoht ei ole teada, ütles anonüümsust palunud allikas.

Pakistan ja USA peavad Mehsudi oma tähtsaimaks vaenlaseks ja tema eest on välja pandud 5 miljoni dollari suurune autasu.

Mehsud kuulutas end 2007. aasta lõpus umbes 13 riigi loodeosa rühmitust hõlmava Pakistani Talibani juhiks. Tema võitlejad on korraldanud arvukalt enesetapurünnakuid nii Pakistanis kui üle piiri Afganistanis.

Ühendriikide armee on viimasel kuul hoogustanud rünnakuid Pakistani rahutus loodeosas asuvale Lõuna-Waziristani hõimualale, mida on pommitanud ka islamiriigi enda sõjavägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles