Saksa politsei leidis lapsepilastaja tänu telesaatele

Aino Siebert
, vabakutseline ajakirjanik, Saksamaa, Karlsruhe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph G
Christoph G Foto: BKA

Saksamaal tuntud telesaates näidatud videod kohutasid lapsepilastamises kahtlustatavat meest nii palju, et ta andis end ise üles.


Kolmapäeval näitas Saksa telekanali ZDF legendaarne saade «Aktenzeichen XY...ungelöst» kohaliku kriminaalameti (BKA) palvel eetris videoid, millel oli näha ennast Christophiks kutsuv ja 5-7-aastaseid poisse vägistav mees.

Juba 24 tundi hiljem andis oletatav kurjategija end ise üles, saabudes advokaadi saatel Baierimaale Sonthofeni politseisse.

See juhtum läheb kriminaalajalukku, sest esmakordselt otsustas Saksa politsei kasutada kurjategija tabamiseks avalikkuse abi.

Saadet vaatas 3,8 miljonit inimest ja kriminalistid said televaatajatelt 25 vihjet.

Mitmed helistajatest teatasid ka piltidel olnud mehe nime. 37-aastane Leipzigis sündinud Christoph G. elab väikelinnas Mayenis, ta on lahutatud ja tal endal ei ole lapsi.

Emade ja laste soosiku topeltelu

Hamburger Abendblatt tsiteerib linna kohaliku spordiühingu TUS Kaiserseschi esimeest Dietmar Larmi, kelle alluvuses töötas oletatav kurjategija mitmeid aastaid 4-12-aastaste laste spordijuhendajana.

«Me ei märganud kunagi midagi. Christoph G. oli nii emade kui laste lemmik. Mitte keegi ei kaevanud kunagi tema peale. Ta lahkus meilt omal soovil, öeldes, et ei jõua enam põhitöö tõttu lastega tegeleda.»

Põhitöö tähendas konkreetselt mitmeid erinevaid töökohti, oletatav pedofiil töötas aga peamiselt kelnerina.

Ka naabrid kirjeldavad keskealist meest tagasihoidliku ja sõbraliku inimesena, kes elas rohkem omaette.

Kuid sõbralik spordiõpetaja veetis topeltelu. Kasutades osaliselt vägagi brutaalset vägivalda, vägistas ta oma korteri erinevates tubades poisse ning filmis seda kõike.

Videod pani ta pedofiilide salainternetivõrku, mis on registreeritud Norras.

Kaks filmi, mis sattusid politsei kätte selle aasta alguses ühe haarangu käigus, on valmistatud kolm aastat tagasi. Seega on vägistamisohvrid praegu 8-10-aastased.

Üks ajakirjanik sai haarangu kohta vihje ja hakkas asja iseseisvalt uurima. Tal õnnestus siseneda pedofiilide pornofilmide vahetusbörsile ja osta kokku 40 videot. Kuigi reporter andis filmid üle politseile, ei õnnestunud kriminalistidel intensiivsetest uuringutest hoolimata vägistajat leida.

BKA pöördus avalikkuse poole

Kuna filmistseenides väikseid poisse seksuaalselt kuritarvitav pedofiil on isegi kriminalistide jaoks uskumatult vägivaldne ning politseinikud pidi lähtuma sellest, et kurjategija jätkab oma tegevust, otsustasid nad lapsepilastaja leidmiseks pöörduda avalikkuse poole.

Seksuaalkurjategija tabamiseks andis BKA oma halduses olevad videod ja fotod üle meediale ja just tänu sellele abimaterjalile õnnestus ajakirjanikel esitada televaatajatele väga täpne pilt.

Näiteks ühel videol kutsub mees ennast ise Christophiks ning oma ohvreid Marceliks ja Pascaliks.

Võib oletada, et poisid on vennad.

Kurjategija nägu on filmis selgelt näha, tema vanuseks arvatati olevat 35-45 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles