Medvedev: Venemaal on Kaukaasias võtmeroll ka edaspidi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev (paremal) Vene 58. armee baasis Vladikavkazis. Vasakul ootavad lillesülemitega neiud.
President Dmitri Medvedev (paremal) Vene 58. armee baasis Vladikavkazis. Vasakul ootavad lillesülemitega neiud. Foto: AFP / Scanpix

Vene president Dmitri Medvedev on oma sõnul veendunud, et enamik välismaistest poliitikutest mõistab Venemaa tegevuse õiguspärasust Gruusia-Lõuna-Osseetia konfliktis, kuid avalikkuse ees sellest ei räägi.


Ükskõik kellega ma poleks pärast neid sündmusi rääkinud, siis praktiliselt kõik on mulle kinnitanud, et Venemaa tegi õigesti, vahendas riigipea sõnu

Interfax

.



«Jah, te tegite õigesti. Me ei saa seda kahjuks erinevatel põhjustel tunnistada - kas siis rolli ja koha tõttu rahvusvahelisel areenil või riigisisestel põhjustel, kuid teil oli õigus,» rääkis Medvedev täna Põhja-Osseetia pealinnas Vladikavkazis.

«See tunne sisemisest õigusest annab meile võimaluse ka edaspidi arendada riiki nii nagu me seda tahame, ehitada sellest tugevat ja võimsat riiki, mis etendab võtmerolli siin, Kaukaasias ja ka maailma teistes piirkondades.»

Medvedevi sõnul on Venemaa käitumise põhjuseks see, et «meie inimeste elu oleks normaalne, et nad oleksid terved ja ei satuks mitte kunagi vaenlase rünnaku alla».

Vene riigipea kohtus Vladikavkazis armee 58. üksuse sõduritega, kes osalesid eelmise aasta augustis Vene-Gruusia sõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles