Kaliningrad ehitab ümberasujate tarbeks veel ühe keskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi oblast..
Kaliningradi oblast.. Foto: Repro.

Kaliningradi oblastisse hakati ehitama uut keskust riikliku ümberasumise programmi raames piirkonda kolivate kaasmaalaste ajutiseks majutamiseks, keskus peaks valmima 2010. aasta kevadel.

Keskust ehitatakse endisesse sõjaväelinnakusse Ozjorski linnas, teatas kohalike võimude pressiteenistus pühapäeval.

Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse kolme hoonet: endisi kasarmuid, auto- ja insenerikooli. Elukorpuste üldpindala on 11 029 ruutmeetrit. Igal korrusel on duširuumid, tualetid, köök ning pesumaja. Igasse hoonesse on kavandatud ka puhketuba.

Keskuse eeldatav käivitamisaeg on 2010. aasta märtsikuu.

«Antud hetkel annab ajutist peavarju ümberasujatele vaid üks keskus, mis asub Bagrationovski rajoonis Severnõi asulas, mis suudab vastu võtta 350 inimest. Ozjorski kompleks tuleb mahukam, siin suudetakse vastu võtta kuni 700 programmis osalejat ja nende pereliiget,» seisab pressiteates.

5. augusti seisuga on kaasmaalaste ümberasumise programmi raames Kaliningradi oblastisse elama asunud 5773 inimest (2544 programmis osalejat ja nende 3229 pereliiget). Veel on menetluses 9093 sooviavaldust, milles rahuldatud on 5087. Koos pereliikmetega soovib ühtekokku Kaliningradi oblastisse ümber asuda 12 332 inimest.

Venemaa käivitas riikliku programmi kaasmaalastest ümberasujate vastuvõtmiseks 2006. aasta juunikuus ning see nägi ette 443 300 ümberasuja ja nende pereliikme vastuvõtmist aastaks 2012. Ent 2007. aastal kolis programmi raames Venemaale vaid 700 inimest, 2008. aastal 8800. Programm piiritleb ümberasumiskohti, nende seas ongi Kaliningradi oblast olnud üks populaarsemaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles