Autojärjekorrad Läti-Vene piiril ulatuvad kilomeetritesse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terehova piiripunkt.
Terehova piiripunkt. Foto: Reuters / Scanpix

Viimastel päevadel on Läti-Vene piirile Terehovasse tekkinud mitme kilomeetri pikkused autojärjekorrad, vahendab lõunanaabrite rahvusringhäälingut uudisteagentuur LETA.

Üks eile õhtul televisioonile intervjuu andnud autojuht rääkis ajakirjanikele, kuidas ta ootab juba möödunud nädala kolmapäevast ning on jõudnud piirile vaid 300 meetrit lähemale.

LETA teatel on autojuhid raskes olukorras: nad ei arvanud, et järjekord nii pikk on ega võtnud seetõttu ka vastavaid toiduvarusid teele kaasa. Läti-Vene piiril asuv kohvik aga ei jõua sinna kogunenud näljaste autojuhtide hulka ära toita.

Läti piirivalve esindajate andmeil võtsid nende kolleegid Terehovas hiljuti kasutusele uue arvutitarkvara autode registreerimiseks ja sellega kohanemine aeglustab tööd.

Enne seda olid järjekorrad Läti-Vene piiril juba mõnda aega üpris lühikestena püsinud. Viimane rekordarv autosid registreeriti Terehovas ja Grebnevas 2007. aasta jõululaupäeval, siis ootas Lätist Venemaale pääsemist ühtekokku 2220 masinat. Terehova isiklik rekord pärineb 2007. aasta 16. augustist, kui seal ootas 1700 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles