Rootsi noorem printsess tegi teatavaks pulmaplaanid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Madeleine ja tema kihlatu Jonas Bergström tänavu 10. juunil, kuningatütre sünnipäeval.
Printsess Madeleine ja tema kihlatu Jonas Bergström tänavu 10. juunil, kuningatütre sünnipäeval. Foto: SCANPIX

Rootsi kuningakoda tegi tänavu juba teist korda teatavaks kihluse – seekord noorema printsessi Made­lei­ne’i kava abielluda pikaaegse kaaslase Jonas Bergströmiga.

«Täna, teisipäeval, 11. augustil 2009 kuulutati välja kihlus tema kuningliku kõrguse printsess Madeleine’i ja härra Jonas Bergströmi vahel,» vahendas Stockholmi sinivereliste teadet uudisteagentuur AFP.

«Nad tunnevad üksteist pikka aega ning nüüd, kus kroonprintsess Victoria ja Daniel West­ling on kihlunud, on ka neist kena samamoodi teha,» kommenteeris kuningakoja esindaja Nina Eldh uudisteagentuurile TT. «Armastus on nakkuslik.»

Vastavalt Rootsi põhiseadusele pidi kuningas Carl Gustaf XVI tütre pereloomisplaanidele kõigepealt kinnituse saama riigi valitsuselt.

27-aastane printsess Madeleine ja 30-aastane Bergström on praeguseks koos olnud seitse aastat. Kogu selle aja on oma 31-aastase õe Victoria ja 30-aastase venna Carl Philipi järel Rootsi troonipärimisjärjekorras kolmandal kohal seisev blond ja siniste silmadega Madeleine olnud ka Euroopa kõmufotograafide lemmik.

Mullu tõstis ajakiri Forbes ta maailma 20 «kuumima» siniverelise pingereas 12. kohale. Tema vanem õde Victoria oli samas pingereas seitsmes ja vend Carl Philip üheksas.

2006. aastal lõpetas noorem printsess Stockholmi ülikooli kunstiajaloo erialal. Seejärel käis ta praktikal UNICEFi peakorteris New Yorgis ja jätkas siis Stockholmi ülikoolis magistriõpingutega organisatsioonikäitumise ja juhtimise erialal.

Bergström on erialalt jurist ning töötab ühes Stockholmi advokaadibüroos. «Ta on suurepärane valik, tulevane advokaat, veatu kõrgem keskklass,» kiitis Rootsi seltskonnareporter Sten Hedman. «Kellelgi ei tohiks olla kaebusi.»


Kroonprintsess Victoria teatas tänavu 24. veebruaril kihlusest jõusaalitreener Daniel Westlingiga. Nende pulmad toimuvad tuleva aasta juunis.

Kuupäeva, millal printsess, kelle täisnimi on Madeleine Thérèse Amelie Josephine, ja Bergström oma liidu sõlmivad, eile veel teatavaks ei tehtud. Kuningakoja pressiesindaja sõnul ei toimu pulmad kindlasti enne Victoria omi ega ka enne Rootsi tuleva-aastaseid parlamendivalimisi.

Internetileksikoni Wikipedia andmeil on Rootsi kuningapaari lastest vaba vaid Carl Philipi süda. Nimelt lõpetas prints tänavu märtsis oma 1999. aastal alanud suhte Emma Pernaldiga, kes töötab ühes Stockholmi reklaamiagentuuris.

kuningapere
•    Rootsi kuningal Carl Gustaf XVI-l (sündinud 30. augustil 1946) ja tema abikaasal kuninganna Silvial (sündinud 23. detsembril 1943) on kolm last.
•    Troonipärija on neist vanim, 1977. aasta 14. juulil sündinud kroonprintsess Victoria.
•    1979. aasta 13. mail sündinud prints Carl Philip on Värmlandi hertsog.
•    1982. aasta 10. juunil sündinud printsess Madeleine kannab Hälsinglandi ja Gästriklandi hertsoginna tiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles