Prantsusmaa: kui reaktsiooni ei tule, võib Assad rünnakut korrata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa peaminister Jean-Marc Ayrault kõneles täna parlamendi ees Süüriast.
Prantsusmaa peaminister Jean-Marc Ayrault kõneles täna parlamendi ees Süüriast. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaministri Jean-Marc Ayrault' sõnul ei ole kahtlust, et Süüria valitsus korraldas tsiviilisikute vastu surmava keemiarünnaku ning et president Bashar al-Assadi teole reageerimata jätmine toob kaasa uue sarnase rünnaku.


Peaminister astus tänase debati käigus parlamendi ette, et koguda toetust Süüriale õhulöökide andmise kavale. USA ja Prantsusmaa süüdistavad Süüria režiimi keemiarelvade kasutamises sadade inimeste surmaga lõppenud rünnakus, mis leidis aset ülestõusnute kontrolli all olevates Damaskuse eeslinnades 21. augustil.

Ayrault sõnul hukkus rünnakus ligi 1500 inimest, ehkki varasemalt on Prantsuse valitsus nimetanud väiksemat ohvrite arvu.

Õhulöökidele toetust otsiva peaministri positsioon on delikaatne, kuna prantslased suhtuvad sõjalisse sekkumisse suure skepsisega ning ka USA kongress otsustab rünnaku korraldamise üle alles järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles