Putin rääkis intervjuus homode õiguste kaitsmisest ja Süüria ründamisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis eile intervjuu telekanalile Pervõi Kanal.

Putin käsitles intervjuus nii homoteemat kui ka Süüria võimalikku ründamist, edastab Reuters.

President teatas, et Venemaal Sotšis 2014. aastal toimuvatel taliolümpiamängudel kaitstakse homoseksuaalsete sportlaste õigusi.

«Võin kinnitada, et Venemaa järgib olümpiamängudel ja teistel suurtel rahvusvahelistel spordivõistlustel traditsioone ja inimõigusi. Igasugune inimõiguste jalge alla tallamine on keelatud ning kõigil on õigus olla sellised nagu nad on,» teatas Putin.

Venemaal võeti selle aasta alguses vastu seadus, mis keelab homopropaganda levitamise alaealiste seas. See seadus on saanud nii Venemaal kui lääneriikides palju vastukaja. Selle tõttu on osa sportlasi juba lubanud Sotši olümpiamänge boikoteerida.

Putin rõhutas, et homoseksuaalsuse propagandat keelav seadus on midagi muud ja sellega ei kahjustata kellegi inimõigusi.

«Meil ei ole seadust, mis oleks suunatud seksuaalvähemuste vastu,» teatas president.

Putin tõdes samas intervjuus, et enamiku venelaste arvates oli tuntud helilooja Pjotr Tšaikovski homo.

«Ja mis siis, et oli? Meie ei tee kärbsest elevanti,» jätkas Putin.

Putin kinnitas, et Sotši olümpiamängudel ei karistata sportlasi, kes levitavad seksuaalvähemuste sümbolit vikerkaarevärvides lippu või värvida küüned vikerkaarevärvides.

Putin rääkis ka Süüria võimalikust ründamisest. Ta kinnitas, et Venemaa on valmis tegutsema, kui saadakse kindlad andmed, et Süürias on kasutatud keemiarelva ning kes neid kasutanud on.

Venemaa on valmis osalema Süüria vastu suunatud sõjalises operatsioonis, kui president Bashar al-Assadi valitsus on süüdi keemiarelvarünnakus.

«Kui on olemas kindlad tõendid, et Süüria valitsus on nende rünnakute taga, siis need tuleb esitada ÜRO Julgeolekunõukogule,» nentis Putin.

Putin teatas, et Venemaa on katkestanud raketitõrje süsteemi osade tarnimise Süüriale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles