40 aasta pärast on maailmas 9 miljardit inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 aasta pärast on maailmas 9 miljardit inimest
40 aasta pärast on maailmas 9 miljardit inimest Foto: Wikipedia.org

USA rahvastiku-uuringu ameti Population Reference Buerau avaldatud raporti kohaselt on kahe aasta pärast maailmas seitse miljardit inimest.

Aastaks 2050 aga kasvab rahvaarv 9,4 miljardini, kirjutab STT.

Suurim rahvastiku juurdekasv on arengumaades, kus arstiabi kättesaadavus on paranenud ning suremus selle tõttu vähenenud.

Ennustatakse, et eriti palju inimesi sünnib Aafrikas ja Aasias. Aasias arvatakse 2050. aastal elavat 5,3 miljardit inimest. Aafrika elanike arv arvatakse samaks ajaks kahekordistuvat ehk seal on elanikke siis kaks miljardit.

Lõuna-Ameerikas ja Kariibi mere saartel kasvab rahvaarv neljandiku võrra ehk 724 miljonini. USA rahvaarv arvatakse 40 aastaga tõusvat 307 miljonilt 439 miljonini.

Euroopa rahvastik aga hakkab vähenema just madala sündimuse tõttu. Raporti kohaselt elab 2050. aastal Euroopas 702 miljonit inimest, praegu on Euroopa rahvaarv 738 miljonit. 

Raporti tegijate sõnul ei hoia Euroopa rahvaarvu kahanemist ära ka sisseränne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles