Londonis hakkavad sõitma juhita taksod

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso Londonis.
Takso Londonis. Foto: Reuters / Scanpix

Juba tulevast aastast alates võivad Heathrow lennujaama kaudu Londonisse suunduvad reisijad kesklinna sõita juhita taksoga.

Reisijate sõidutamiseks on mõeldud 20 elektrimootoriga masinat, mis suudavad läbida umbes neljakilomeetrise teekonna kiirusega kuni 40 kilomeetrit tunnis, kirjutas Autonet.ee.

Lisaks neljale reisijale peaks autodesse mahtuma ka nende pagas ja aastas võiksid elektrimasinad lennujaamast linna toimetada ligi pool miljonit inimest.

Kogu uue süsteemi taga on ettevõte nimega Advanced Transport Systems Ltd. Nende väitel on selline transpordiliik keskkonnale ohutu, mugav ning säästab inimesi pikkadest järjekordadest.

Uudse taksoteenuse kasutamine on neile tasuta, kes jätavad oma igapäevase sõiduvahendi firma tasulisse parklasse oma naasmist ootama. Palju see aga tavareisijale maksma hakkab, on veel teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles