Ekspert: Arctic Sea'l jätkub kütust mõneks päevaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sea
Arctic Sea Foto: Reuters / Scanpix

Vene meedia väitel peaks Atlandil kadunuks jäänud Arctic Sea'l lähima 24 tunni jooksul lõppema kütus, operaatorfirma Solchart Management OY tegevjuhit Viktor Matvejevi sõnul jätkub seda veel mõneks päevaks.


«Informatsioon sellest, et laevas hakkab kütus otsa lõppema, pole korrektne. Seda jätkub veel mitmeks päevaks,» rääkis Matvejev uudisteportaalile

BaltInfo

.

Mõne eksperdi oletusel sattus kaubalaev huvide konflikti, kus osalevad kuivlastilaeva omanikud ja lisaks veel mõned huvilised, kuid ka see pole Matvejevi sõnul õige.

Rootsi politsei teatas nimelt eile, et oletatavasti on laeva kadumine seotud ärikonfliktiga.

«Seni pole meie praktikas mingeid vastuolusid, me töötasime esmaklassiliste ja hea reputatsiooniga firmadega,» märkis Matvejev.

Laeva saatuse kohta ta kommentaari anda ei soovi. «See ei kuulu minu kompetentsi, ei tahaks oletusi teha,» märkis Matvejev.

Malta lipu all sõitev Arctic Sea asus Soomest Pietarsaari sadamast teele 22. juulil, sihtkohta Alžeerias pidi see jõudma 4. augustiks..

Mitme Vene meediaväljaande väitel peaks kuivlastilaeva kütus lõppema 13.-14. augustil. Pärast seda peab laev kütuse tankimiseks minema mõnda sadamasse või jääma merele triivima.

Arctic Sea'd otsivad Atlandi ookeanil taga rahvusvahelised jõud, kuhu kuuluvad ka Interpol ja Venemaa Musta mere laevastiku alused.

Maltal moodustati erikomitee, mis tegeleb laeva otsimisega.

Meedias levivate versioonide järgi võis laeval lisaks saematerjalile on veel kas relvi või narkootikume. Kuna tolliametnikud on laeva korduvalt kontrollinud, siis pole see võimalik, rääkis firma Solchart Arhangelski direktor Nikolai Karpenkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles