Majandussurutis on vähendanud sisserännet Hispaaniasse

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta esimese seitsme kuuga üritas paadiga Hispaaniasse pääseda 4500 peamiselt Lääne- ja Kesk-Aafrikast pärit illegaali, mis on 40 protsenti vähem kui möödunud aastal.
Aasta esimese seitsme kuuga üritas paadiga Hispaaniasse pääseda 4500 peamiselt Lääne- ja Kesk-Aafrikast pärit illegaali, mis on 40 protsenti vähem kui möödunud aastal. Foto: AFP / Scanpix

Hispaaniasse pürgivate ebaseaduslike sisserändajate arv on Hispaania majanduse kiratsedes hakanud langema, ilmnes siseministeeriumi täna avalikustatud andmetest.

Aasta esimese seitsme kuuga üritas paadiga Hispaaniasse pääseda 4500 peamiselt Lääne- ja Kesk-Aafrikast pärit illegaali, mis on 40 protsenti vähem kui möödunud aastal, ning moodustab vaid veerandi 2006. aasta sisserändajate arvust.

2006. aastal oli Hispaania tollal kasvaval ehitusturul tööd küllaga. Nüüd levitavad riiki pääsenud aafriklased ajalehti, eesmärgiga koguda raha kodututule, ning sõltuvad annetustest.

Aafrikast lähtuva immigratsiooni kasvades käivitas Hispaania oma vetes mereväe- ja rannavalve patrullid ning asus illegaale kodumaale tagasi saatma. See viis sisserände järsu languseni ning taoline suund on majandussurutise tingimustes üha hoogustunud.

Eriti järsult on vähenenud Maroko ranniku lähedal asuvatele Kanaari saartele pürgijate arv.

«Esimest korda kümnendi jooksul ei ole kuude kaupa ükski immigrantide alus Kanaaridele jõudnud,» seisab ministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles