VW ja Porsche liitumisprotsess lõpeb järgmisel aastal

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni peahoone Wolfsburgis Ida-Saksamaal.
Volkswageni peahoone Wolfsburgis Ida-Saksamaal. Foto: AFP / Scanpix

Volkswagen ja Porsche viivad plaanitava liitumise lõpuni järgmisel aastal, pärast Toyota ülevõtmist 2018. aastaks muutub firma maailma suurimaks autotootjaks.


«Kui kõik läheb majanduslikus mõttes libedalt või kui situatsioon finantsturgudel on iseäranis soodne, võime me jääda oma plaanide juurde ja ühendada need kaks firmat 2010. aastal,» ütles finantsdirektor Hans-Dieter Poetsch ajalehele Die Welt.

«Loomulikult on see väga optimistlik stsenaarium,» lisas ta.

Euroopa suurim autotootja Volkswagen ja luksusautosid valmistav Porsche panid eelmisel neljapäeval punkti neli aastat kestnud vaidlustele liitumise üle. Tookord pandi protsessi lõpptähtajaks paika 2011.

Vastavalt kokkuleppele ostab Volkaswagen esialgu 42 protsenti võlgadega võitleva Porsche aktsiatest ära enne selle aasta lõppu, makstes nende eest 3,3 miljardit eurot.

Teise kokkulepe järgi omandab Katar 10 protsenti Porschest ja saab omale suurema osa aktsiaoptsioonidest.

Poetsch rääkis, et kahe autotooja liitumisel tekkinud firma võib võtta üle Toyota, muutudes maailma suurimaks autotööstuseks hiljemalt 2018. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles