Vene päästetöötajad likvideerivad Jenissei HEJ avarii tagajärgi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajaani-Šušenski hüdroelektrijaama avarii
Sajaani-Šušenski hüdroelektrijaama avarii Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa eriolukordade ministeerium saadab täna Sajaani-Šušenski hüdroelektrijaama avarii tagajärgi likvideerima 900 inimest, kokku töötab seal 1200 päästetöötajat ja teiste valdkondade esindajat.


Ministeeriumi allikas rääkis Interfaxile, et täna püütakse koguda kokku vette paiskunud õli, Jenissei lisajõe Abakani kohal lendab võimalikku naftareostust otsiv helikopter.

Eile varahommikul Jenissei jõel asuvas suures hüdroelektrijaamas juhtunud õnnetuses hukkus 12 inimest, 64 inimese saatus on endiselt ebaselge, rääkis eriolukordade minister Sergei Šoigu täna ajakirjanikele.

Ohvrite otsingud jätkuvad nii veest kui veepinnalt, kinnitas minister.

Ministrilt uuriti võimalust, kas kadunuks jäänud inimesed ei võiks olla hoopis oma kodudes. Kuna eile oli ilmnenud, et kaks arvatavalt kadunuks peetud töölist viibis kumbki oma kodus.

«Koos siseministeeriumi esindajatega tehtud ringkäikude järgi on meil praeguse seisuga 62 avaldust kadunud pereliikmete kohta,» rääkis Šoigu.

Avarii tõttu langes veepind Jenissei jões Krasnojarski rajoonis ööpäeva jooksul 73 sentimeetrit.

Firma RusHüdro juhtkonna esindaja Vassili Zubakini sõnul on tõenäoline, et üleujutatud masinaruumi piirkonnast enam ühtegi inimest elusalt ei leita. Inimeste otsingud täna jätkuvad, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles