Ka Lätil pole ametlikku teavet väidetavatest kaaperdajatest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Maris Riekstins
Läti välisminister Maris Riekstins Foto: Reuters / Scanpix

Läti kavatseb veel täna paluda Venemaa võimudelt informatsiooni Arctic Sea kaaperdamisest väidetavalt osalenud Läti kodanike kohta.


Välisminister Maris Riekstins rääkis valitsuse pressikonverentsil, et riigil pole ametlikku teavet kahe Läti kodanikku kohta, kes väidetavalt osalesid kaubalaeva kaaperdamises, vahendas LETA.



Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov rääkis täna Vene meediale, et laeva hõivanud inimeste hulgas neli Eesti, kaks Läti ja kaks Venemaa kodaniku.

«Me püüame esmalt välja selgitada, kas see informatsioon on tõene. Pärast seda langetame otsuse edasiste sammude kohta,» selgitas minister Riekstins.

Välisministri sõnul on piraatlus kaasaegne fenomen, kuid Läänemerel pole midagi taolist varem, ette tulnud.

Kaitseminister Imants Liegis kinnitas samuti, et ministeeriumil pole kogu intsidendi kohta mingit teavet. Ta rõhutas, et Läänemeri on alati olnud turvaline, kui arvata välja Teisest maailmasõjast mere põhja jäänud miinid, mida on pärast üles leidmist ka hävitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles