Kapo alustas kaaperdamisjuhtumi asjus uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sea
Arctic Sea Foto: Reuters / Scanpix

Postimees.ee andmetel on neli kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamisega seostatud isikut mitte-eestlastest Eesti kodanikud ja kaks Venemaa kodanikud, kes omavad elamisluba Eestis. Täna alustas kapo väidetava kaaperdamise asjus uurimist.


Eesti riigiprokuratuur pole andmeid Eesti ja Venemaa kodanike kohta kinnitanud.

Eesti välisminister Urmas Paet ütles ERR Uudistele, et esialgsetel andmetel on eile leitud laeva Arcitc Sea kaaperdamisjuhtumiga seoses kinnipeetute hulgas ka Eesti kodanikke.

«Meil on sellised andmed, et tõepoolest Eesti kodanikud on seoses selle juhtumiga kinni peetud,» ütles välisminister «Aktuaalsele kaamerale».

Paet lisas, et pole alust arvata, et tegemist oleks meeskonnaliikmetega. 

Riigiprokuratuuri teatel alustas kaitsepolitseiamet kriminaalmenetlust, et kontrollida väiteid võimalike Eestist pärit isikute seotusest Arctic Sea väidetava kaaperdamisega.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi (KarS 110) tunnustel, mis käsitleb piraatlust.

Kriminaalmenetlust viivad läbi riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet.

Toimunu asjaolude ja sündmusega seotud isikute selgitamiseks teevad Eesti õiguskaitseasutused koostööd oma partneritega erinevatest välisriikidest.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov teatas täna, et kaubalaeva Arctic Sea kaaperdajate seas oli neli Eesti kodanikku, samuti Läti ja Venemaa kodanikud, teatas Interfax. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles