Bagdadi plahvatustes hukkus 75 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilv Bagdadi kohal täna
Suitsupilv Bagdadi kohal täna Foto: AFP / Scanpix

Bagdadi kesklinnas kolmapäeval vahetult üksteise järel korraldatud pommi- ja mürsurünnakutes sai surma vähemalt 75 ja vigastada 310 inimest, teatas politsei.


Üks plahvatus kärgatas Iraagi välisministeeriumi juures niinimetatud Rohelise tsooni lähedal, kus asuvad Iraagi parlament, valitsusasutused ja diplomaatilised esindused, näitasid telekaadrid.

ÜRO turvameeste sõnul võis vähemalt üks mürsk kukkuda ka ÜRO hoonete juurde, mis asuvad samuti rohelises tsoonis.

Bagdadi Waziriya linnajaos plahvatas rahandusministeeriumi juures lõhkeainelastis veok, ütles politsei. Haiglaallikate sõnul sai plahvatuses vigastada umbes 200 inimest. Ühe pealtnägija sõnul varises plahvatuse tõttu kokku lähedalasuv viadukt.

Teine plahvatus kärgatas kesklinnas Karrada linnaosas Reutersi büroo läheduses. Politsei sõnul korraldati mürsurünnak ka Bagdadi linnavalitsuse hoonele.

Bagdadi lõunaosas Bayaas tappis turul kärgatanud plahvatus kaks ja vigastas viit inimest. Samuti plahvatasid mürsud Salhiya linnaosas, kus asuvad armeebaasid ja riigitelevisiooni ruumid.

Kuus aastat tagasi ründasid terroristid veokipommiga ÜRO hoonet Bagdadis, tappes 21 inimest, kelle seas oli ka ÜRO erisaadik Sergio Vieira de Mello.

«Me süüdistame nende terrorioperatsioonide teostamises Baathi liitu,» ütles Iraagi armee pressiesindaja Bagdadis kindralmajor Qassim Atta, viidates hukatud diktaatori Saddam Husseini parteile.

Atta sõnul oli rahandus- ja välisministeeriumi plahvatuste puhul tegu veokipommidega. Ta lisas, et julgeolekujõud vahistasid Lääne-Bagdadis Mansuri linnajaos kaks juhtivad Al-Qaeda liiget.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles