Elektroonikaspetsid ülistasid iPhone 3GSi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IPhone`i fännid Tokyos vahetult enne iPhone-3GSi Jaapani turule jõudmist.
IPhone`i fännid Tokyos vahetult enne iPhone-3GSi Jaapani turule jõudmist. Foto: AFP / Scanpix

Apple`i iPhone 3GS sai Euroopa Pildi- ja Helitehnika Assotsiatsioonilt (EISA) aasta nutitelefoni tiitli.

19 riigist pärit ja 50 ajakirja esindajatest koosneva žürii hinnangul on uuenduskuuri läbinud iPhone oma konkurentidest pea jagu üle.

Nii-öelda vanast iPhone`ist on 3GS kaks korda kiirem ja oluliselt energiasäästlikum. Sisseehitatud 3MP kaamera on tõusnud taseme võrra kõrgemale ja varustatud automaatse teravustamisega. Edukale tootele vastavad nüüd ka sinihamba võimed – läbi Stereo Bluetoothi saab muusikafaile jagada koduse hi-fi keskuse või kõrvaklappidega. Lisaks on Apple uue vindi peale keeranud mitmetele teistele nutikatele funktsioonidele.

Oma kiidulaulu lõpetasid elektroonikaspetsialistid sõnadega: «Need muutused ei pruugi näida kuigi tähelepanuväärsed, kuid need on piisavad, et Apple`i iPhone`i konkurentide seast taas esile tõsta.»

Kiidusõnu jagus siiski ka teistele telefonidele. Aasta muusikamobiiliks tunnistatud Sony Ericsson W995 sai kiita mugavate käsitsemisvõimaluste ja praktilise lauatoe eest.

Nokia E75, aasta äritelefoni tiitli kandja puhul meeldisid hindajatele muu hulgas kvaliteetne ehitus ja vastupidav aku.

Kaameratelefonide kategoorias esimese koha saanud Samsung I8910HD on LED välgu, geograafiliste koordinaatide lisamise, näotuvastuse, naeratuse tabamise ja piltide panoraamvõtteks liitmise võimalustega ekspertide sõnul parim, mis turul praegu saada.

EISA erilise tähelepanu all olnud roheliste elektroonikatoodete seas oli parim mobiil LG KM900 (Arena). Kiita sai telefoni jalustrabav välimus, pakendi keskkonnasõbralikkus ja telefoni ehitamisel kasutatud materjalid, mis on igati sobilikud taaskasutuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles