Ukrainas tapeti üks opositsioonipoliitik ja haavati teist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Caro / Scanpix

Ukrainas on viimastel päevadel toime pandud kaks rünnakut Regioonide Partei liikmete suhtes: Odessa oblastis peksti surnuks Južnõi linnavolikogu liige ja Izmailis tulistati linnaduuma liiget.

«Južnõi linnavolikogus Regioonide Partei fraktsiooni juhtinud Gennadi Saveljev peksti surnuks pesapallikurikatega tema naise ja laste silme all,» on kirjas erakonna tänases avalduses.

Täna tulistati Izmailis linnavolinikku Oleksandr Samoilenkot, kes on samuti Regioonide Partei fraktsiooni juht. Samoilenko sai raskelt haavata ja viibib haigla reanimatsiooniosakonnas.

«Mõlemad ohvrid olid aktiivsed opositsioonitegelased,» on öeldud partei avalduses.

Regioonide Partei väidab, et erakonna liikmeid ähvardatakse Odessa oblastis pidevalt. Hirmutamise eesmärgiks olevat destabiliseerida olukorda riigis presidendivalimiste eel ning vähendada valimisaktiivsust.

Erakond nõuab, et peaprokurör võtaks kallaletungide uurimise oma isikliku kontrolli alla.

Odessa oblasti miilitsast öeldi täpsustuseks, et tundmatu isik tulistas Samoilenkot haavlipüssist ning tabas põlvedesse. Rünnak pandi toime hetkel, mil mees kõndis kodu ees seisnud auto juurde. Uurijate hinnangul võis kallaletungi motiiviks olla autovargus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles