Prokuratuur: HEJ õnnetuses terroriakti versioon kinnitust ei leidnud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin (paremal) täna Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaamas.
Peaminister Vladimir Putin (paremal) täna Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaamas. Foto: AFP / Scanpix

Siberis Jennisei jõel asuvas Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaamas aset leidnud õnnetuse uurimisel pole terroriakti versioon kinnitust leidnud.

Venemaa prokuratuuri juures asuva uurimiskomitee Siberi osakonna töötajad jätkavad 17. augustil juhtunud avarii põhjuste uurimist, vahendas Interfax.

Praeguseks on üles leitud 30 ohvri surnukehad, kinnitas uurimiskomitee pressiesindaja Vladimir Markin. Vigastatuid on 15, teadmata kadunuid 45.

Kriminaalasja uurimise käigus vaadatakse üle erinevaid versiooni, kuid terroriakti variant kinnitust ei leidnud, märkis ja ta lisas, et FSB spetsialistid õnnetuspaigast lõhkeainete jälgi ei leidnud.

Venemaa suurima hüdroelektrijaama omanik RusHüdro maksab iga ohvri perekonnale miljon rubla ehk 340 000 krooni.

Firma oletusel võtab jaama rekonstrueerimine aega kaks aastat, energiaministri Sergei Šmatko ennustusel kulub selleks vähemalt 40 miljardit rubla (13,6 miljardi krooni), vahendas RIA Novosti.

Täna Sajano-Šušenskaja HEJ külastanud peaminister Vladmir Putin rääkis, et energiaministeeriumi ja RusHüdro peavad koostama rekonstrueerimisplaani järgmise kuue nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles