Mironov: Venemaa on juba ammu oma ajaloost õppust saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Mironov.
Sergei Mironov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene ühiskond on juba ammu langetanud oma kohtuotsused natsismi ja stalinismi kohta, leiab Vene Föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov.


«Ühest küljest ei tohi me unustada 1939. aastat, teisalt aga ei tohi me ka jääda igaveseks 1939. aastasse, ei tohi teha nägu, et ajalugu seiskus sellel dramaatilisel ajal,» ütles Vene parlamendi ülemkoja esimees Mironov Interfaxile päev enne Molotov-Ribbentropi pakti sõlmimise 70. aastapäeva.

Mironovi sõnul ei tohi ka unustada, et aastate 1939 ja 2009 vahel olid ka aastad 1941 ja 1945, mis panid sõjaeelse poliitika peamistes küsimustes kõigile «i»-dele täpi.

«Me langetasime ise oma kohtuotsused nii natsismile kui stalinismile. Meie rahvas vabastas end ise natslikust katkust, seejärel aga lükkas ise kõrvale stalinismi ebainimliku praktika,» ütles Mironov ja lisas, et ainuüksi seepärast ei vaja Venemaa õpetust selle kohta, kuidas suhtuda oma ajalukku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles