Barroso: Balti riigid saavad arvestada ELi solidaarsusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso Foto: AFP / Scanpix

Balti riigid on saanud Euroopa Liidu pere tähtsateks liikmeteks ning saavad nüüd arvestada ELi solidaarsusega, ütles Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso oma õnnitluses Balti riikidele Balti keti 20. aastapäeva puhul.


«600 kilomeetrit pikas ja kolme riigi piire ületanud Balti ketis rahumeelselt seisnud inimesed kaitsesid oma identiteeti ja mõjutasid Euroopas tol ajal aset leidnud ajaloolisi muutusi,» ütles Barroso LETA teatel.

«Tahan au avaldada kõigile neile inimestele, kes tol päeval üksteisel kätest kinni hoidsid ning rahumeelselt oma julgust ja solidaarsust näitasid. Läti, Leedu ja Eesti on nüüd naasnud Euroopasse ja Euroopat oma kultuuri, ajaloo ja majanduspotentsiaaliga rikastanud. Balti riigid on saanud ELi olulisteks liikmeteks ning saavad nüüd arvestada ELi solidaarsusega. Balti kett jääb meile meelde kui kinnitus võitlusest vabaduse ja demokraatia nimel,» märkis Barroso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles