Medvedev: jutt Venemaa tehnoloogilisest kollapsist on plära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajano-Šušenskaja HEJ
Sajano-Šušenskaja HEJ Foto: AP / Scanpix

Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaamas juhtunud õnnetusega seoses levivad jutud, nagu oleks Venemaa tehnoloogilises kollapsis, kuid president Dmitri Medvedev nimetas seda pläraks.


«Me kõik saame aru, et vaatamata juhtunu kogu tõsidusele, vaatamata sellele, et hukkusid inimesed, kõik see on plära. Tõde on ainult üks - meie riik on tehnologilises vallas tugevasti maha jäänud,» rääkis ta Siberi föderaalses ringkonnas toimunud kohtumisel Interfaxi vahendusel.



Käsi hakkasid hõõruma need, kellele ei meeldi Venemaa oma praegustes piirides ja kes pole rahul riigi rolliga rahvusvahelisel areenil, rääkis president.

Medvedev väljendas lootust, et Venemaa suudab tehnologiliste vajakajäämistega hakkama saada. Ta tõi näiteks 20. sajandi alguse raske olukorra, mil suur osa Venemaa kodanikest olid kirjaoskamatud, riigis polnud elektrit, tööstust.

Nende ülesannete lahendamine oli palju keerulisem, kui need ülesanded, mis seisavad Venemaa ees praegu, rääkis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles