Rootsi kuningapaar alustas ametlikku Soome-visiiti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervitusnaps Kultarantas: president Tarja Halonen (vasakult), kuninganna Silvia, doktor Pentti Arajärvi ja kuningas Carl XVI Gustaf.
Tervitusnaps Kultarantas: president Tarja Halonen (vasakult), kuninganna Silvia, doktor Pentti Arajärvi ja kuningas Carl XVI Gustaf. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia ametlik kahepäevane Soome-visiit algas Kultarantas, kus leidis aset kohtumine president Tarja Haloneni ja tema abikaasa Pentti Arajärviga.


Kuningapaar on viimastel aastatel viibinud Soomes mitteametlikult visiidil mitu korda, viimane ametlik külaskäik leidis aset aga 2003. aastal, vahedas Helsingin Sanomat.

Soome presidendi suveresidentsist suunduti Turusse, kus toimuval seminaril peavad kõne nii Rootsi kuningas kui Soome riigipea. Homme külastab Rootsi esipaar Tamperet.

Kuningapaari ametlik külaskäik on osa pidustustest, millega tähistatakse 200 aasta möödumist Soome lahkumisest Rootsi Kuningriigi koosseisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles