Ilves: Eesti soovib, et Venemaa täidaks Sarkozy rahuplaani

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Gruusia välisminister Gregory Vashadze.
President Toomas Hendrik Ilves ja Gruusia välisminister Gregory Vashadze. Foto: Erik Peinar / Välisministeerium

President Toomas Hendrik Ilves ütles kohtumisel Gruusia välisministriga, et Eesti nagu kogu Euroopa Liit soovib, et Venemaa täidaks Prantsuse president Nicolas Sarkozy vahendatud rahuplaani  – mis lõpetas sõjategevuse augustis 2008 – täies mahus, viiks oma väed konfliktieelsetele positsioonidele ning võimaldaks rahvusvaheliste vaatlejate juurdepääsu Abhaasiasse ja Lõuna-Osseetiasse.

President Ilvese tänasel kohtumisel Gruusia välisministri Gregory Vashadzega keskenduti olukorrale Gruusias ja selle riigi tulevikule, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Ilves pidas väga oluliseks Gruusia sisemise stabiilsuse suurenemist.

«Demokraatlikud reformid, majanduslik stabiilsus, ühiskonna võimalikult suur ühtsus ja rõhutatult just tulevikule keskendumine – need on olulised tagatised, et Gruusia seisaks kindlalt Euroopaga järjest tihedama lähenemise teel,» ütles Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles