Venemaal Kolõma lisajõel purunes pais

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajano-Šušenskaja HEJ avarii tõttu sattus Jenisei jõkke naftat. Pildil kogutakse jõest reostust.
Sajano-Šušenskaja HEJ avarii tõttu sattus Jenisei jõkke naftat. Pildil kogutakse jõest reostust. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Magadani oblastis purunes Tumannaja jõel asunud pais, hukkus üks ja teadmata kadunuks jäi kaks inimest.


Eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida regionaalse keskuse pressisekretär jekaterina Potvorova teatas uudisteagentuurile

RIA Novosti

, et Karamkeni külas jäi 11 perekonda peavarjuta.

«Intsident juhtis Hasõnski rajoonis Karamkeni külas kella 14.30 kohaliku aja järgi (kell 06.30 Moskva aja järgi). Piirkonnas levivate paduvihmade tõttu tõusis Tumannaja jõgi üle kallaste, purunes jõel olnud pais,» rääkis ta.

Külakese 27st majast viis suurvesi 11 eramut minema.

Potvorova teatel sõitis õnnetuspaika Magadani oblasti kuberner Nikolai Dudov ja eriolukordade ministeeriumi esindajad. Ametnikud lepivad kokku õnnetuse likvideerimise üksikasjade suhtes.

«Olukord on kontrolli alla,» kinnitas Potvorova.

Ministeeriumi pressisekretäri sõnul hakkab tsükloni mõju piirkonnas järele andma ja vee tase Kolõma lisajões Tumannajas langeb.

17. augustil juhtus õnnetus Jenissel asuvas Sajano-Šušenskaja HEJs, kui vesi murdis sisse masinasaali ja ujutas selle üle. Hukkus 71 inimest, teadmata kadunuid on neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles