Bushi kingaga visanud Iraagi ajakirjanik vabaneb varsti vanglast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi ajakirjanik Muntadhar al-Zeidi
Iraagi ajakirjanik Muntadhar al-Zeidi Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide eelmist presidenti George W. Bushi kingaga visanud Iraagi ajakirjanik Muntadhar al-Zeidi vabaneb hea käitumise tõttu vanglast oodatust varem ehk juba septembris.


Iraagis detsembris 2008 aset leidnud pressikonverentsil tõusis ajakirjanik püsti ja hõikas: «See on Sulle lahkumissuudluseks, koer! See on leskedelt, vaeslastelt ja neilt, kes on Iraagis surma saanud.»

Ajakirjanik viskas presidendi pihta oma kingad, mis läksid aga napilt mööda. Pihta ei saanud ka USA liidri kõrval viibinud Iraagi valitsusjuht Nouri al-Maliki.

Al-Zeidi on istunud trellide taga alates 14. detsembrist 2008, vahendas AP. Kohus karistas teda kolme aasta pikkuse vangistusega, mida varasemate kriminaalkaristuste puudumise tõttu vähendati ühe aasta pikkuseks.

Advokaat Karim al-Shujairi rääkis AP-le, et tema klient vabaneb 14. septembril ja seega kolm kuud loodetust varem.

«Kohus teatas meile ametlikult oma otsusest. Tema vabanemine on võit vaba ja auväärse Iraagi meedia jaoks,» rääkis al-Shujairi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles