Arctic Sea meremehed: laev vedas üksnes puitu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Kaubalaeva Arctic Sea meeskonnaliikmete kinnitusel oli laeva lastiks üksnes metsamaterjal.



Üksteist meeskonnaliiget jõudis eile kella 18.50 Moskva-Arhangelski rongiga kodulinna, kus neil olid vastas abikaasad ja vanemad, vahendas

Komsomolskaja pravda.


Madrusee Sergei Petruki naine Oksana sai abikaasa saabumisest teada reedel. «Ei saa öelda, et see oli ootamatu. Kuidagi pidi see lugu ju ükskord lõppema,» rääkis ta.

Oksana Petruk polnud oma meest näinud kaheksa kuud, sest Sergei oli erinevalt teistest meestest mais töölepingut uuendanud ja veetis laeval kaks vahetust järjest.

Naise jutu järgi on mees laeval kõvasti kaalus alla võtnud ja ta lubas selle vea kindlasti parandada.

Oksana Petruk rääkis ajakirjanikule, et piraadid olid meremehi kõvasti peksnud. Tema abikaasa oli saanud hoobi vastu pead, ka oli purunenud sõrmeluu.

«Sinised plekid on kadunud, kuid armid ja käeraudadest jäänud jäljed on alles,» jutustas ta.

Naise sõnul andsid kaaperdajad alguses peksa, siis panid meremeeste käed raudu ega võtnud neid mitu päeva ära.

Sergei Petruk oli abikaasale öelnud, et tal pole vaja kõiki üksikasju teada saada.

Mees olevat kinnitanud, et laeval oli üksnes metsamaterjal ja kõik oletused selle kohta, et pardal võis olla midagi keelatut, on jama.

Meremehed, kelle dokumendid ja isiklikud asjad jäid Arctic Sea pardale, kohtuvad homme operaatorfirma Solchart esindajatega Arhangelskis.

Ülejäänud neli meest (kapten, pootsman, vanemmehaanik ja teine mehaanik) liiguvad koos laevaga Musta mere sadama Novorossiiski poole.

Teise mehaaniku abikaasa Irina Kuznetsova kinnitusel pole ta oma abikaasast endiselt mitte midagi kuulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles