Rootsi esimene seagripi ohver on 30. eluaastates mees?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sai esimese seagripiohvri?
Rootsi sai esimese seagripiohvri? Foto: AFP / Scanpix

Rootsis arvatakse olevat esimene uue gripi ohver.

Uppsalas elanud 30. eluaastates mees suri oma kodus haiguse tagajärjel, mille sümptomid viitasid, et ta võis olla nakatunud H1N1-viirusesse, kirjutab thelocal.se.

Uppsala ülikooli haigla esindaja Björn Ragnarssoni sõnul ei ole meest veel põhjalikult uuritud, kuid esmased sümptomid näitasid, et tegemist võib olla maailmas leviva uue gripiga.

Haigla peaks uuringu tulemused avaldama homme.

Uppsala ülikooli haigla kinnitusel suri mees ootamatult kodus ja ta ei olnud haiglas ravil. Mehel oli diagnoositud kõrge palavikuga külmetushaigus.

«Selline juhtum tekitab spekulatsioone uuest gripist. Kuid enne lahkunu uurimist ei saa kinnitada, et ta suri uue gripi tagajärjel,» lisas Ragnarsson.

Rootsis on viimase paari nädalaga kasvanud H1N1-viirusesse haigestunute arv 144 isiku võrra. Alates kevadest on uut grippi diagnoositud 915 korral.

«Viimase paari nädalaga on haigestumine märgatavalt kasvanud. Kuna uusi haigusjuhtumeid on erinevatel nädalatel erinev arv, siis on raske edasist nakatumist ette prognoosida,» selgitas Uppsala ülikooli haigla esindaja.

Rootsis haigestunud 915 inimesest 362 sai haiguse välismaalt.

Euroopas on uude grippi haigestunuid kõige rohkem Küprosel – 108 inimest. Siis tuleb Hispaania 89  ja Suurbritannia 52 juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles