Vene partei nõuab Stalini nime eemaldamist metroojaamast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalini ülistav lause metroo laes Moskvas
Stalini ülistav lause metroo laes Moskvas Foto: AFP / Scanpix

Vene paremerakond Pravoje Delo saatis Moskva linnapeale kirja, milles taunitakse Jossif Stalinit ülistava tsitaadi taastamist metroojaamas ja nõutakse süüdlaste karistamist.

«Stalinit ülistavate ridade ilmumine Kurskaja metroojaama on pannud nördima paljusid linlasi. Omalt poolt nõuame, et kõrvaldataks otsekohe see kiri, mis teeb häbi meie linnale ja solvab diktaatori miljonite ohvrite mälestust,» seisab kirjas, millele on alla kirjutanud partei kaasesimehed Georgi Bovt, Leonid Gozman ja Boriss Titov.

Nad lubavad seista hea selle eest, et kirja taastamise eest vastutavad isikud saaksid karistatud.

Ühtlasi soovivad parempoliitikud kuulda linnapea Juri Lužkovi seisukohta selles küsimuses. «Meie, nagu ilmselt ka paljud moskvalased, tahaksime teada, kas te andsite vastava korralduse? Kuidas te ise suhtute selle kirja ilmumisse?» on öeldud kirjas.

Eelmisel nädalal avas Moskvas renoveerimise järel taas uksed Kurskaja-Koltsevaja jaama maapealne ootesaal ning rahva jahmatuseks ilmnes, et restauraatorid olid triumfikaarel taastanud read Nõukogude Liidu hümni algvariandist: «Truuks rahvale Stalin meid kasvatas kõiki, tööks, kangelastegudeks innustas meid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles