California lapseröövli kodu lähedalt leiti luutükk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurija politseikoeraga 31. augustil Phillip Garrido kodu juures.
Uurija politseikoeraga 31. augustil Phillip Garrido kodu juures. Foto: Reuters / Scanpix

USA California osariigis vahistatud lapseröövli Phillip Garrido kodu lähedalt leiti luutükk, teatas eile politsei.


Contra Costa maakonna šerifiameti pressiesindaja Jimmy Lee sõnul on veel vara öelda, kas tegu on looma või inimese luuga, kuid leid on piisavalt kahtlane, et laboratooriumitestid läbi viia. Lee hinnangul võtavad uuringud aega vähemalt paar nädalat.

Garrido hoidis 11-aastasena kooliteel röövitud Jaycee Lee Dugardi 18 aastat vangistuses, mille käigus sünnitas ohver oma röövijale kaks last.

Nüüd kahtlustab politsei, et mees võib olla süüdi ka mitmete prostituutide tapmises.

«Ta oli seksihull, see oli ta probleem. Ma usun, et mu poeg tappis ka need prostituudid,» ütles psühhopaadi 87-aastane isa ajalehele Post.

Kui Dugardi kohutavad läbielamised reedel avaldati, ütles arvatav röövija, süüdimõistetud vägistaja Phillip Garrido šokeerivas intervjuus, et magas igal õhtul nii Dugardi kui ka nende lastega, ja lubas peatselt avaldada «südantsoojendava loo».

Naabrite poolt usuhulluks liigitatud mees tunnistas, et lapse röövimine oli «vastik asi», kuid lisas samas, et pärast röövi «pööras ta oma elu ümber».

Praegu 29-aastane Dugard leiti pärast seda, kui politsei teatas California Berkeley ülikooli juures religioosset kirjandust jagava Garrido kahtlasest käitumisest.

Ta kutsuti kolmapäeval kohtumisele oma kriminaalhooldusametnikuga, kes pidas kummaliseks, et mees võttis peale oma naise kaasa ka kaks tüdrukut ja naise, keda ta kutsus «Allissaks».

Dugardi tegelik isik tuli kohtumise käigus välja ning 59-aastane Garrido ja tema 54-aastane naine Nancy võeti vahi alla süüdistatuna inimröövis vägistamise eesmärgil.

Jaycee Lee Dugard jäi kadunuks 1991. aasta 10. juunil, mil kaks halli värvi sedaaniga sõitnud isikut tüdruku tema kodu lähedalt South Lake Tahoe'st röövisid. Röövi nägi pealt tüdruku kasuisa Carl Probyn, kes üritas kurjategijaid jalgrattaga taga ajada, kuid edutult.

Kohalik šerifiabi Fred Kollar ütles ajakirjanikele, et Dugard on hea tervise juures, kuid ilmselgelt on 18 aastat tagaaias elamine oma jälje jätnud.

Läbiotsimise käigus Garrido majas Antiochis avastati tagaaeda peidetud tagaaed, ütles Kollar ajakirjanikele.

Tema sõnul olid salaaias telgid, kuurid ja käimlad, kus Jaycee ja tüdrukud suurema osa oma elust veetsid.

Dugard ning 11- ja 15-aastased tüdrukud elasid hurtsikutes, millest üks oli helikindel ja avatav vaid väljapoolt.

«Ükski neist lastest pole koolis käinud, nad pole arsti juures käinud,» ütles Kollar. «Neid on siin täielikus isolatsioonis hoitud.»

Politsei leidis aiast ka auto, mis vastas röövijate sõiduki kirjeldusele.

Garrido mõisteti 1971. aastal süüdi vägistamises ja inimröövis. Vanglast antud telefoniintervjuus telekanalile KCRA-TV, et inimesed peaksid kuulama ära tema versiooni juhtunust.

«Kui te sammhaaval lähete, siis kukute lõpuks pikali, te leiate kõige mõjusama südantsoojendava loo,» kinnitas ta.

Garrido vend ütles, et teda šokeerib venna kuritöö, kuid juhtis tähelepanu tema uimastisõltuvusele ja vanglas sõlmitud abielule.

«See tundub lihtsalt sedavõrd kummaline, aga ma suudan seda uskuda,» ütles 65-aastane Ron Garrido ajalehele San Francisco Chronicle. «Ma tunnen oma venda ja ma suudan uskuda, et ta seda tegi... Ta on opakas.»

Ta nimetas Nancy Garridot robotiks, kes on täielikult mehe kontrolli all ja teeks kõike, mida mees palub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles