Tšehhi kohus lükkas ennetähtaegsed valimised edasi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Václav Klaus.
Václav Klaus. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi president Vaclav Klaus teatas täna, et konstitutsioonikohus lükkas 9.-10. oktoobriks kavandatud ennetähtaegsed valimised määramata ajaks edasi.

Klaus ütles oma avalduses, et parlamendi sõltumatu liikme kaebuse alusel langetatud kohtuotsus viis riigi põhiseaduslikku kriisi, mille ta püüab võimalikult kiiresti lahendada.

«Konstitutsioonikohtu tänane otsus teeb mulle tõsist muret..., see tähendab õigupoolest alamkoja valimiste edasilükkamist määramata ajaks,» ütles president avalduses.

Kohtu veebilehele pandud teate kohaselt peatatakse saadiku kaebuse menetlemise ajaks Klausi dekreet ennetähtaegsete valimiste läbiviimise kohta.

«Uus valimiste kuupäev on võimalik kindlaks määrata alles siis, kui konstitutsioonikohus on langetanud lõpliku otsuse,» öeldi kohtu avalduses.

Ajutine peaminister Jan Fischer, kes on juhtinud valitsust märtsist alates, võttis kohtuotsuse teadmiseks, kuid ei ole seda veel kommenteerinud, teatas tema pressiesindaja.

Sõltumatu saadik Milos Melcak esitas nelja-aastase valimisperioodi lühendamise kohta kaebuse kohe pärast paremtsentristliku valitsuse kokkuvarisemist märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles