Seksiorja pidaja aiast leiti uusi jälgi võimalikest kuritegudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

USA California osariigis vahistatud inimröövli Phillip Garrido õudse varasema elu lahkamine jätkub – üleeile leiti tema kodu lähedalt luutükk ja mees võib olla süüdi mitmes julmas tapmises.



Contra Costa maakonna šerifiameti esindaja Jimmy Lee sõnul on veel vara öelda, kas tegu on looma või inimese luuga, kuid leid on piisavalt kahtlane, et laboratooriumitestid läbi viia. Lee hinnangul võtavad uuringud aega vähemalt paar nädalat.



Garridot kahtlustatakse lisaks 11-aastasena kooliteel röövitud Jaycee Lee Dugardi 18 aastat vangistuses hoidmisele ning tollele praeguseks 11- ja 15-aastase lapse sigitamisele ka mitme prostituudi tapmises.



«Ta oli seksihull, see oli ta probleem. Ma usun, et mu poeg tappis ka need prostituudid,» ütles psühhopaadi 87-aastane isa ajalehele Post.



Praegu 29-aastane Dugard leiti juhuslikult alles eelmisel nädalal ning 59-aastane Garrido ja tema 54-aastane naine Nancy võeti vahi alla. Läbiotsimise käigus avastati Garrido maja tagaaiast ulatuslik peidik, kus Dugardit kinni hoiti.



Contra Costa maakonna šerif Warren E. Rupf vabandas Dugardi kasuperekonna ees, kes naise eest nüüd taas hoolitseb, kuna sealsed korrakaitsjad jätsid kahe silma vahele mitu võimalust kurjategija varem vahistada ja röövitu vabastada.



Garrido, kes mõisteti juba 1976. aastal süüdi vägistamises ja inimröövis, on Ühendriikides tekitanud diskussiooni ka selle üle, kui lihtsalt peaks kurjategijatel laskma anonüümselt tagasi tavaellu pöörduda.



Garrido kandis näiteks Katherine Callaway vägistamise ja röövimise eest vaid 11 aastat vanglakaristust, kuigi oli mõistetud kinni vähemalt 50 aastaks.



Garrido ja ta naine Nancy eitavad kõiki süüdistusi. Nancy Garrido puhul pole politseile veel selge, kas naine oli mehe käske täitev käpiknukk või mängis Dugardi kinnihoidmises aktiivset rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles