Liibüa juht disainis auto

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: AFP / Scanpix

Liibüa juht Muammar Gaddafi paljastas eile oma võimul olemise 40. aastapäeva pidustustel, et ta on ka autodisainer.

Gaddafi poolt loodud Raketi nime kandva auto kahte prototüüpi tutvustati Tripolis selle nädala esmapäeval, edastab AP.

Liibüa rahastatud ja Itaalia Tesco TS firma poolt ehitatud masinatel on täiuslik turvasüsteem. Itaalia firma esindaja sõnul maksab selline auto umbes kaks miljonit eurot (31,2 miljonit krooni).

Ajakirjanikele jagatud bukletis seisab, et itaallastest autoehitajad järgisid väga täpselt Gaddafi ideid, et auto prototüübid saaksid just sellised, nagu Liibüa juht soovis.

Gaddafi võimulolekut tähistati eile Liibüas suurejooneliselt ning juht ei säästnud sõnu, kui rääkis endast.

«Olen araablaste juht, Aafrika kuningate kuningas ja kõikide moslemite imaam,» ütles Gaddafi enda kohta.

Kuus päeva kestvate pidustuse korraldajate sõnul on nende eesmärgiks näidata maailmale, et pikka aega isolatsioonis olnud naftariik on jälle äritegevusele avatud.

Liibüa pidustustest võtavad osa näiteks Palestiina president Mahmud Abbas ja Venezuela president Hugo Chavez. Kutsed olid saadetud ka Euroopa riikide juhtidele, kuid enamik neist jättis minemata.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi külastas Liibüat möödunud nädala pühapäeval tähistamaks kahe riigi vahel sõlmitud sõpruse- ja koostöölepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles