Vanhanen palus Putinilt abi Arctic Sea'ga juhtunu uurimisel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Vanhanen (vasakul) ja Vladimir Putin
Matti Vanhanen (vasakul) ja Vladimir Putin Foto: AP / Scanpix

Soome peaminister Matti Vanhanen ärgitas Vene kolleegi Vladimir Putinit koostööle kaubalaeva Arctic Sea väidetava kaaperdamise uurimisel.


Vanhanen rääkis YLE uudistele, et võttis Arctic Sea teema Poolas Gdanskis toimunud kohtumisel üles, kuna Soome ametivõimud on soovinud seoses kõnealuse intsidendiga teha koostööd ja vahetada informatsiooni.

«Esitasin palve nüüd ametlikult ka peaministrile ja usun, et ametkondade vaheline koostöö saab hoo sisse,» rääkis ta.

Valitsusjuhid rääkisid asjadest, mida Vene ametnikud tahavad seoses hõivamisega selgeks teha. Üks neist on lasti edasine tulevik. Vanhanen kinnitas, et omanikud saavad selle tagasi ja lisas, et Venemaa tahab laeva enne üksipulgi üle vaadata.

Vanhaneni sõnul arutas ta Vladimir Putiniga Arctic Sea juhtumit päris põhjalikult.

Vene valitsusjuht esitas juhtunust oma versiooni ja rääkis Soome kolleegile, millised asjaolud laeval juhtunud sündmusteni viisid.

Vanhenen jutuajamise üksikasju YLE-le täpsustada ei soovinud. Küll aga kavatseb ta edastada informatsiooni Soomes laeva kaaperdamist uurivatele ametnikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles