Vene ülemkohus saatis Politkovskaja mõrvaasja uuesti uurimisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja
Anna Politkovskaja Foto: SCANPIX

Venemaa ülemkohus rahuldas mõrvatud ajakirjaniku Anna Politkovskaja perekonna taotluse mõrvaasja prokuratuuri tagasisaatmiseks.


Ülemkohtu hinnangul on põhjendatud vendade Ibragim ja Džabrail Mahmudovi, Pavel Rjaguzovi ja Sergei Hadžikurbanovi kriminaalasja ühendamine tapmise arvatava täideviija Rustam Mahmudovi ja teiste mõrvaga seostatavate tuvastamata isikute kriminaalasjaga.

Kohtumääruses öeldakse seejuures, et kriminaalasjade eraldi kohtus menetlemine võib mõjutada kohtuotsuse objektiivsust.

Sellest juhindudes otsustas ülemkohus, et Rjaguzovi, Mahmudovite ja Hadžikurbanovi kriminaalasi saadetakse prokuratuuri tagasi ning tuleb ühendada Mahmudovi ja teiste tuvastamata isikute kriminaalasjaga.

Moskva ringkonna sõjaväekohtu keeldus varem Politkovskaja mõrvaasja prokuratuurile täiendavaks uurimiseks tagasi saatmast.

2006. aastal Moskvas oma kodu juures tapetud Politkovskaja perekonna juristid taotlesid, et süüasi saadetaks tagasi prokuratuuri ning liidetaks mõrva tellijat ja täideviijat uuriva juurdlusega


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles