Soome minister: Audi-kõmu pole liialdus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Stefan Wallin
Minister Stefan Wallin Foto: www.vn.fi

Võrdõiguslikkuse küsimusega tegelev minister Stefan Wallin peab Audi müügidirektori Esko Kiesi lahkumist õigeks otsuseks.


«Tegemist on märgiga sellest, et niisugust asja enam taluda ei saa. Kiesi lahkumisest teavitati avalikkust täna ja seega kaks päeva pärast intervjuust puhkenud kõmu,» rääkis ta

YLE

uudistele.

Ministri sõnul pole tekkinud arutelu mingi liialdus. «Minu meelest on väga tähtis, et sellistesse juhtumitesse suhtutakse piisavalt tõsiselt. Kiesi lahkumine näitab, et tänapäeval ei saa üksi sellisel ametikohal töötav inimene lubada endale naljatamist taolistel teemadel,» selgitas ta.

Wallini sõnul nõutakse töökohtadel jätkuvalt hoiakute kasvatamist ja avalikku arutelu ning nulltolerantsi naiste kõrvale tõrjumise juhtumites.

Minister tsiteeris EVA (majanduselu delegatsiooni) raportit, mille järgi on naiste juhitavad ettevõtted sageli palju edukamad kui meeste juhitavad.

Naisteajakirjale Anna antud intervjuus võrdles Audi Soome esinduse müügidirektor Esko Kiesi naisi autoga ja leidis, et sõiduki kõik kasutusomadused leiduvad ka naises. Šovinistlikud ja halvustavad seisukohad põhjustasid interneti jututubades Soomes laiaulatuslikku poleemikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles