Briti peaminister on nõus töötute abistamiseks palka vähendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: AP / Scanpix

Briti peaminister Gordon Brown kinnitas täna, et on nõus oma palga vähendamisega, et aidata töötuid, kes on majanduskriisi tõttu hädas, teatas uudisteagentuur AFP.


Oma lubaduse andis peaminister pärast seda kui noor töötu mees talle maailma 20 suurima tööstusriigi (G20) rahandusministrite kohtumise eelõhtul sellise küsimuse esitas.

21-aastane Fabian Facey küsis, kas Brown oleks nõus palga alandamisega koos teiste poliitikute ja ärijuhtidega kui seda raha kasutataks töötute aitamiseks.

«Ma oleksin palga vähendamisega nõus,» ütles Brown, kes teenib 194 250 naela (3,4 miljonit krooni) aastas BBC raadiole.

«Ma ei muretse oma palga pärast. Kuid kui oleks kokkulepe, et me kõik võime seda korraga teha, tahaksin väga osaleda. Ega ma ei tee oma tööd raha pärast,» teatas valitsusjuht.

Brown läheb septembri lõpus G20 juhtide kohtumisele Ameerika Ühendriikidesse Pittsburghi, et arutada, mida teha majanduskriisist toibumiseks. Homme ja laupäeval kohtuvad Londonis G20 rahandusministrid Pittsburghi kohtumise eelläbirääkimisi pidamas.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles