Clevelandi inimröövija advokaat süüdistas võime hooletuses

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Castro.
Ariel Castro. Foto: SCANPIX

End kongis üles poonud Clevelandi inimröövija Ariel Castro advokaadi Craig Weintraubi sõnul oleks mehe kaitseks pidanud kasutama rohkem ettevaatusabinõusid.

Weintraubi sõnas, et kui Castro oleks arvatud enesetapukahtlusega inimeste hulka, siis oleks teda pidanud põhjalikumalt valvama, kirjutas CNN. Wintraub lisas, et kuigi mõne jaoks võib Castro surm olla kogu võikale loole õnnelikuks lõpuks ning õiglaseks ja kiireks lahenduseks.  «Kuid me elame tsiviliseeritud ühiskonnas ja keegi ei peaks toimunu üle juubeldama,» sõnas Weintraub.

Castro advokaadid oli varem esitanud ka taotluse, et meest hindaks sõltumatu kohtupsühholoog, kuid võimud ei rahuldanud seda palvet.

Üleeile leiti Castro Ohio kinnipidamisasutuse üksikkongis pooduna. Ta kandis eluaegset pluss veel tuhande aasta pikkust karistust kolme naise röövimise, vägistamise ja ebaseadusliku kinnihoidmise eest.

Koroner Jan Gorniak sõnas eile ajalehele Los Angeles Times, et ta tegi 90 minutit väldanud lahkamise ning kindel on see, et Castro sooritas enesetapu. Castro poos end üles ja surma põhjuseks oli lämbumine, lisa Gorniak.

Kolme Castro röövitud naise pressiesindaja ütles eile, et nad ei soovi juhtunut kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles