Sajano-Šušenskaja HEJ avarii põhjused selguvad kahe kuu pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajano-Šušenskaja HEJ Jenissei jõel.
Sajano-Šušenskaja HEJ Jenissei jõel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaal Jenissei jõel asuva Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaama (HEJ) ohvriterohke avarii põhjused selguvad pooleteise kuni kahe kuu pärast.


Prokuratuuri juures asuva uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin rääkis Rossiiskaja gazetale, et juhtumid, mis puudutavad tehnilist ohutust ning töökaitset, nõuavad põhjalikku tehnoloogilist ekspertiisi.

Bastrõkin märkis, et juhtunu on Venemaa hüdroenergeetika seisundi loomulik tulemus.

Prokuratuur uurib muu hulgas ka seda, kas eksisteerib seost õnnetuse ja hüdroenergia arengu ebapiisava rahastamise, hiljaksjäänud remondi ja personali tegutsemise vahel.

Terroriakti toimumise võimalikkus on tema sõnul välistatud.

Energiafirma RusHüdro spetsialistid kinnitasid varem, et inimliku eksituse võib õnnetuse võimalike põhjuste seast samuti välja arvata, kuigi siiani pole päris selge, mis ikkagi viis masinasaali hävimiseni.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu palus erineva valdkondade spetsialistidel avarii võimalikke põhjuseid mitte avaldada seni, kuni erikomisjon pole oma tööd lõpetanud.

Venemaa suurimas HEJs 17. augustil aset leidnud õnnetuses hukkus 75 inimest. Viimased kaks surnukeha leiti masinasaali rusudest üles 4. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles